e-Παραμυθούπολη

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Την Κυριακή 10 Μαϊου είναι η γιορτή της μητέρας. Αν και την αγάπη του παιδιού μας τη νιώθουμε καθημερινά με μια ζεστή αγκαλιά, με ένα βλέμμα ή με τα λόγια που μας λέει, η συγκεκριμένη γιορτή είναι ένα ερέθισμα για να νιώσει το παιδί πως ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό για τη δική του μανούλα.

Οι δραστηριότητες που θα βρείτε παρακάτω, χωρίζονται σε δύο ενότητες: 1) αυτές που θα γίνουν μεταξύ μαμάς και παιδιού και 2) εκείνες που θα χρειαστούν τη συμμετοχή του μπαμπά.

Πέμπτη 7 Μαϊου-Δραστηριότητες μεταξύ μαμάς και παιδιού

 

1.Τραγούδι “Η καλύτερη μαμά του κόσμου”

Πάρτε μια αγκαλιά το παιδάκι σας ή κρατηθείτε χέρι χέρι και χορέψτε αυτό το γλυκό τραγούδι.

https://safeYouTube.net/w/OpeC

 

2. Ζωγραφική “Μανούλα είμαι το λουλουδάκι σου”

Εκτυπώστε το παρακάτω αρχείο, διαβάστε τις οδηγίες στο παιδί και αφήστε το να δημιουργήσει μια όμορφη ζωγραφιά που θα σας χαρίσει.

Όσες μανούλες δεν διαθέτετε εκτυπωτή, προσπαθήστε να σχεδιάσετε το λουλούδι-καρδούλα σε ένα άσπρο χαρτί.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ

 

3. Γυμναστική με τη μαμά

Εκτυπώστε και κόψτε τις κάρτες στα παρακάτω αρχεία. Ανακατέψτε τις και ανοίξτε τις σαν βεντάλια από την ανάποδη. Παίξτε  με τη σειρά, εσείς και το παιδί σας, διαλέγοντας στην τύχη μία κάρτα κάθε φορά. Κοιτάξτε την με προσοχή και οι δύο και προσπαθήστε να αναπαραστήσετε την κίνηση της κάρτας με όση λεπτομέρεια μπορείτε.

Στην περίπτωση που δεν θέλετε να εκτυπώσετε τα αρχεία ή δεν έχετε εκτυπωτή, προσαρμόστε τις σελίδες στην οθόνη και ακολουθήστε τις προηγούμενες οδηγίες δείχνοντας στο παιδί την κάρτα που πρέπει να αναπαραστήσετε.

Καλή Διασκέδαση!

ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ (1ο ΜΕΡΟΣ)

ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ (2ο ΜΕΡΟΣ)

 

4. Παζλ

Ήρθε η ώρα για λίγη ξεκούραση. Ανοίξτε τα παρακάτω link και φτιάξτε μαζί με το παιδάκι σας τα παζλ. Για να το βοηθήσετε να βλέπει ολοκληρωμένη την εικόνα όσο φτιάχνει το παζλ, πατήστε το preview.

https://im-a-puzzle.com/puzzle_25_pieces_5Oti241y.puzzle

https://im-a-puzzle.com/puzzle_30_pieces_74qAUF4o.puzzle

 

Αύριο αναλαμβάνουν οι μπαμπάδες!

 

Παρασκευή 8 Μαϊου-Δραστηριότητες μεταξύ μπαμπά και παιδιού

Μπαμπάδες, οι δραστηριότητες που ακολουθούν χρειάζονται τη δική σας συμμετοχή για να βοηθήσετε το παιδί σας να νιώσει τη χαρά της προετοιμασίας των δώρων για τη μαμά. Η πρώτη και η δεύτερη δραστηριότητα είναι προτάσεις για χειροποίητα δωράκια που μπορείτε να ετοιμάσετε σήμερα ή αύριο, ενώ η τρίτη δραστηριότητα είναι για το πρωί της Κυριακής.

 

1. Δωράκια για τη μαμά Νο 1-Χειροτεχνίες

Εδώ θα βρείτε ιδέες για εύκολα και όμορφα δωράκια-χειροτεχνίες που τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν για τις μανούλες τους. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα δύο ή να κάνετε και τα δύο! Οι οδηγίες είναι απλές και οι φωτογραφίες πολύ κατατοπιστικές. Μην ξεχνάτε ότι η συμμετοχή των παιδιών πρέπει να είναι ενεργή και ανάλογη της ηλικίας τους.Εσείς, βοηθάτε, συμβουλεύετε και κυρίως απολαμβάνετε τη συνεργασία με το παιδί σας έχοντας σαν στόχο το βλέμμα υπερηφάνειας που θα δείτε στα μάτια του παιδιού όταν θα έχει ολοκληρώσει το δημιούργημά του!

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ

 

2. Δωράκια για τη μαμά Νο 2-Σπιτικά προϊόντα περιποίησης

Ένα πρωτότυπο δώρο για την πιο όμορφη μανούλα …

Πρόκειται για σπιτικά προϊόντα περιποίησης προσώπου με πολύ απλά υλικά και εύκολες οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής ώστε να μπορέσετε να τα φτιάξετε εσείς οι μπαμπάδες μαζί με τα παιδιά σας. Μπορείτε κι εδώ να επιλέξετε να κάνετε το ένα ή και τα δύο!

ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ & ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΜΑΣΚΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ-ΚΡΕΜΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

 

3. Πρωινό για τη μαμά

Την Κυριακή το πρωί ξυπνήστε μαζί με το παιδί λίγο νωρίτερα από τη μαμά κι ετοιμάστε της ένα πολύ όμορφο πρωινό με υλικά που έχετε στο σπίτι. Βάλτε το πρωινό στο τραπέζι μαζί με τα δωράκια που έχετε ήδη ετοιμάσει με το παιδί και κάντε της μια πολύ όμορφη “έκπληξη”.

Στο παρακάτω link θα βρείτε μία εύκολη συνταγή για mug cake που γίνεται σε 5 λεπτά. Στο αρχείο θα δείτε φωτογραφίες για να πάρετε ιδέες για το πρωινό που μπορείτε να ετοιμάσετε.

https://safeYouTube.net/w/6AgC

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ

Καλή επιτυχία μπαμπάδες!

 

Χρόνια πολλά μανούλες!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com