e-Παραμυθούπολη

Διαδικτυακή σύσκεψη με την παιδοψυχολόγο (τμήματα μεταβρεφικό-προπρονήπιο)

Αγαπητοί γονείς,

         Οι συνθήκες φέτος δυστυχώς δεν μας έχουν επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε εδώ στο χώρο του σχολείου μας τις ομαδικές συγκεντρώσεις με την παιδοψυχολόγο μας. Επειδή όπως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, εμείς θα πρέπει να βρούμε τρόπο να πραγματοποιούμε αυτές τις συζητήσεις  με την κα Καραπιπέρη, οι οποίες βασίζονται σε συγκεκριμένη κάθε φορά θεματολογία και δίνουν τη δυνατότητα να ακούμε από μια ειδικό πολλές πληροφορίες για διάφορα θέματα που πιθανά μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν. Ο μοναδικός λοιπόν τρόπος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η τεχνολογία και η χρήση της για την οργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης. Έτσι θα μπορούμε να πραγματοποιούμε τις συγκεντρώσεις μας, δίχως να υπάρχει η επαφή που δεν επιτρέπεται και χωρίς να χρειάζεται να μετακινούμαστε.

          Για τις διαδικτυακές αυτές συναντήσεις μας θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα Skype. Αυτό συνεπάγεται ότι κι εσείς θα πρέπει να κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή στον υπολογιστή ή στο κινητό σας μέσω play store ή app store και να δημιουργήσετε λογαριασμό (αν δεν έχετε ήδη), για να μπορείτε να συνδεθείτε με το link  που θα σας στέλνουμε κάθε φορά. Όταν σας ζητηθεί να δηλώσετε όνομα χρήστη είναι σημαντικό να βάλετε ένα όνομα που θα το αναγνωρίζουμε στις συνδέσεις που θα κάνουμε.  Πατώντας το link που έχουμε στείλει κι εφόσον έχετε ήδη την εφαρμογή, θα σας ανοίξει το Skype κι εσείς πρέπει να κάνετε είσοδο στη σύσκεψη (στο pdf που επισυνάπτουμε υπάρχουν σε εικόνες τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη).
            Όταν πρόκειται να γίνει μια σύσκεψη, καλό είναι να μπαίνετε στο skype 15 λεπτά νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ώρα. Για να μπορεί να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία και να μην υπάρχουν προβλήματα στη σύνδεση είναι προτιμότερο να κάνετε α) σίγαση στο μικρόφωνό σας για να μην ακούγονται ήχοι από το περιβάλλον σας και β) να κλείνετε την κάμερά σας για να μην κολλάει το δίκτυο από τις πιθανές πολλές συμμετοχές .
          Η πρώτη διαδικτυακή μας συνάντηση θα γίνει αυτή την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. Το θέμα της συζήτησής μας θα είναι:“Υπό τις καινούργιες συνθήκες της ζωή μας τους τελευταίους 9 μήνες, τα παιδιά καλούνται να ζήσουν και να προσαρμοστούν σε συνθήκες πρωτόγνωρες γι’ αυτά. Το σχολείο, το σπίτι, οι εξωτερικοί χώροι διασκέδασης και παιχνιδιού δεν είναι πια οι ίδιοι. Πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε αλλιώς. Πώς πρέπει να θωρακίσουμε τα παιδιά ώστε να το περάσουν όλο αυτό χωρίς ψυχικές συνέπειες”.   Αρχικά θα κάνει την εισήγησή της η κα Καραπιπέρη και στη συνέχεια αφού ολοκληρώσει, θα μπορέσετε να θέσετε ερωτήματα σχετικά με το θέμα. Για να  πάρετε το λόγο αν θέλετε ή για να κάνετε μια ερώτηση, στην οθόνη του κινητού σας στις επιλογές του μενού, υπάρχει το εικονίδιο
“ανύψωση χεριού”. Πατώντας το, ο οικοδεσπότης της σύσκεψης θα δει ότι θέλετε να μιλήσετε και όταν πει το όνομά σας, αρχικά θα ανοίξετε το μικρόφωνό σας – και αν θέλετε την κάμερά σας- και θα απευθύνετε το ερώτημά σας.
           Το link της σύσκεψης θα το στείλουμε στο email σας την Πέμπτη το μεσημέρι. Όσοι από εσάς επιθυμείτε να παρακολουθήστε τη σύσκεψη θα χρειαστεί να κάνετε την παραπάνω διαδικασία. Είναι κάτι που για πρώτη φορά θα γίνει οπότε πιθανόν θα υπάρξουν και μικρές δυσκολίες, τις οποίες όμως όλοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε σταδιακά και με καλή συνεργασία.
           Ραντεβού λοιπόν την Πέμπτη το απόγευμα στις 6.

Σας  ευχαριστούμε πολύ

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com