e-Παραμυθούπολη

ΖΟΥΜ ΖΟΥΜ ΖΟΥΜ…ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ!

Library of picture free stock bee s png files ▻▻▻ Clipart Art 2019

Η μέλισσα είναι επίσης ένα πολύ ωφέλιμο έντομο και είναι αυτή που μας δίνει το μέλι. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν μιλάμε για τη μέλισσα.

1. Παραμύθι “Η γέννηση της Μάγια”

https://safeYouTube.net/w/FxtF

 

2. Η ζωή της μέλισσας

Σε αυτό το αρχείο θα βρείτε πληροφορίες  για τη ζωή της μέλισσας. Ανοίξτε το στην οθόνη σας και δείξτε στο παιδί τις σελίδες της παρουσίασης. Επικεντρωθείτε σε σημεία που το ενδιαφέρουν, παρατηρήστε τις εικόνες και διαβάστε του τις πληροφορίες.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

 

3. Ζωγραφική “Μάγια-Μπίλυ”

Εκτυπώστε όποια εικόνα αρέσει στο παιδί και δώστε του να την ζωγραφίσει.

Αν δεν έχετε εκτυπωτή, δώστε του ένα άσπρο χαρτί και πείτε του να ζωγραφίσει, όπως μπορεί, τη δικιά του Μάγια ή το δικό του Μπίλυ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΓΙΑ – ΜΠΙΛΥ

 

4. Βίντεο – Η θαυμαστή κοινωνία των μελισσών και η σπουδαιότητά της

https://safeYouTube.net/w/F0yF

 

5. Και η ζωή της μέλισσας … κάνει κύκλο

Στο αρχείο αυτό απεικονίζεται ο κύκλος ζωής μιας μέλισσας. Ζητείστε από το παιδί να παρατηρήσει πολύ προσεχτικά τις πρώτες δύο σελίδες και σχολιάστε μαζί του τη σειρά των εικόνων κάνοντας αναφορά και στα όσα είδατε στο video που προηγήθηκε. Στην τρίτη σελίδα ζητήστε από το παιδί να ανακαλέσει στη μνήμη του τα όσα έχει δει και ακούσει, αριθμώντας τις εικόνες σύμφωνα με την εξέλιξη  στη ζωή μιας μέλισσας.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να ακολουθείτε τη σειρά των σελίδων και τις οδηγίες ώστε να υπάρχει μια συνοχή και εξέλιξη στην εφαρμογή τους

ΝΗΠΙΑ

ΠΡΟΝΗΠΙΑ

 

6. Μ μ … όπως ΜΕΛΙΣΣΑ

Ανοίξτε το αρχείο που αντιστοιχεί στην ηλικία του παιδιού σας και ακολουθήστε τις οδηγίες σε κάθε σελίδα. Προσαρμόστε την πρώτη σελίδα στην οθόνη σας και ζητήστε από το παιδί να σας δείξει με  το δάχτυλό του τις σωστές απαντήσεις. Η δεύτερη σελίδα χρειάζεται εκτύπωση, ωστόσο, εάν δεν υπάρχει εκτυπωτής μπορείτε και πάλι να αντιγράψετε το σχέδιο σε ένα άσπρο χαρτί και να εξηγήσετε στο παιδί τι πρέπει να κάνει.

ΝΗΠΙΑ-Μ μ … όπως μέλισσα

ΠΡΟΝΗΠΙΑ-Μ μ … όπως ΜΕΛΙΣΣΑ

 

7. Παραμύθι “Μηνάς, ο βασιλιάς των μελισσών”

Διαβάστε το παραμύθι.

ΜΗΝΑΣ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

 

8. Μελισσάκι μπερδεμένο … στον λαβύρινθο χαμένο!

Ανοίξτε το αρχείο και προσαρμόστε τη σελίδα στην οθόνη. Ζητήστε από το παιδί να βοηθήσει τη μελισσούλα να βρει τον προορισμό της. Με το δάχτυλό του στην οθόνη ακολουθεί τις διαδρομές και προσπαθεί να οδηγήσει τη μέλισσα στην έξοδο του λαβύρινθου.

Ακολουθείστε τη σειρά των σελίδων διότι έχουν αύξοντα βαθμό δυσκολίας.

Επίσης, αν υπάρχει εκτυπωτής μπορείτε και να εκτυπώσετε κάποια ή κάποιες από τις σελίδες.

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

 

9. Λουλουδάκια αριθμημένα, μελισσάκια μετρημένα

Στο αρχείο αυτό θα βρείτε κάρτες για να παίξετε με το παιδί σας μετρώντας μελισσούλες. Εκτυπώνετε τις σελίδες και κόβετε μαζί με το παιδί τις εικόνες. Η δεύτερη σελίδα με τις μέλισσες μπορεί να εκτυπωθεί 2 και 3 φορές, εάν επιθυμείτε να παίξετε με όλες τις κάρτες των λουλουδιών ταυτόχρονα.

Οι οδηγίες εμπεριέχονται στην πρώτη σελίδα του αρχείου.

ΜΕΛΙΣΣΟΜΕΤΡΗΜΑΤΑ

 

10. Mελισσούλα, μελισσάκι κάνεις το γλυκό μελάκι

Πληροφορίες για το πως φτιάχνουν οι μέλισσες το μέλι και  ποιά είναι τα υπόλοιπα χρήσιμα προϊόντα που προσφέρουν στον άνθρωπο. Ανοίξτε το αρχείο στην οθόνη σας και δείξτε στο παιδί τις σελίδες της παρουσίασης. Παρατηρήστε τις εικόνες μαζί του και διαβάστε του τις πληροφορίες.

ΤΟ ΜΕΛΙ

Έχοντας επεξεργαστεί το προηγούμενο αρχείο, εδώ το παιδί καλείται να αναγνωρίσει εικόνες που έχουν σχέση με τη ζωή της μέλισσας.

ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

11. Διαβάζω και γράφω … για τη μέλισσα

Επιπλέον ασκήσεις ανάγνωσης και γραφής. Μην ξεχνάτε η σειρά είναι : Παρατηρούμε … αναγνωρίζουμε … συγκρίνουμε … και τελικά ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ!

Στο αρχείο αυτό θα βρείτε και οδηγίες για να «γράψει» το παιδί λέξεις με έναν ίσως διαφορετικό για εσάς τρόπο … ωστόσο γνώριμο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

 

12. Παίζω και μετρώ…

Σε αυτό το αρχείο θα βρείτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με αριθμούς. Το παιχνίδι παίζεται με 2 παίχτες, ωστόσο, μπορείτε να παίξετε περισσότεροι εάν εκτυπώσετε περισσότερες φορές τις σελίδες του αρχείου.

Οι πρώτες δύο σελίδες είναι τα ταμπλό του παιχνιδιού. Οι επόμενες δύο έχουν «τάπες» και χρειάζεται να τις κόψετε. Ο συνδυασμός είναι: ταμπλό ΚΥΨΕΛΗ – τάπες ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ και ταμπλό ΜΕΛΙΣΣΑ – τάπες ΚΥΨΕΛΕΣ. Μην ξεχάσετε τα ζάρια!

Αρχικά, εξηγήστε στο παιδί πώς να υπολογίζει το άθροισμα των ζαριών μετρώντας τις κουκίδες σε αυτά. Κάθε παίχτης ρίχνει τα ζάρια με τη σειρά του και ανάλογα με το άθροισμα των αριθμών που θα πετύχει τοποθετεί την τάπα του στο ταμπλό. Αν ο αριθμός έχει ήδη καλυφθεί δε βάζουμε τίποτα. Νικητής είναι εκείνος που θα καλύψει  πρώτος όλους τους αριθμούς στο ταμπλό του.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΖΑΡΙ

 

13. Από τη μικρότερη στη μεγαλύτερη …

Στο αρχείο αυτό θα βρείτε ασκήσεις σειραθέτησης με κριτήριο το μέγεθος. Τις 2 πρώτες σελίδες της παρουσίασης θα χρειαστεί να τις εκτυπώσετε.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής, προσπαθήστε να σχεδιάσετε σε άσπρο χαρτί μελισσούλες και κυψέλες, σε 3 διαφορετικά μεγέθη.

Οι οδηγίες αναφέρονται σε κάθε σελίδα ξεχωριστά.

Όσον αφορά στην τρίτη σελίδα, το παιδί μπορεί και πάλι, έχοντας προσαρμόσει την οθόνη σας, να δώσει τις απαντήσεις του δείχνοντας με το δάχτυλο.

ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

 

14. Χειροτεχνία “Μέλισσα”

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΑ

 

15. Παιχνίδι μνήμης – μέλισσα

Το γνωστό σε όλους παιχνίδι μνήμης με θέμα τι άλλο … τη μελισσούλα μας. Εκτυπώστε την κάθε σελίδα της παρουσίασης 2 φορές, κόψτε τις εικόνες, κολλήστε τις, ιδανικά, σε χαρτονάκια για να μην είναι ορατή η εικόνα από την πίσω  πλευρά της κάρτας και το παιχνίδι ξεκινά!

Οι κάρτες αναποδογυρισμένες και μπερδεμένες μπροστά σας. Κάθε παίχτης γυρίζει 2 κάρτες κάθε φορά. Αν πετύχει τις διπλές τις παίρνει. Αν όχι, τις γυρίζει πάλι ανάποδα και παίζει ο επόμενος. Νικητής φυσικά αυτός που «θυμάται» καλύτερα και έχει τις περισσότερες κάρτες.

MEMO _ BEE

 

Καλό Σαββατοκύριακο!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com