Νάτη η λαμπρή με τα λουλούδια, κόψτε παιδιά την πασχαλιά, κι όλα με χαρές και με τραγούδια, τρέξετε ν᾿ αλλάξουμε φιλιά (περισσότερα…)
H φύση την άνοιξη αλλάζει. Λουλούδια ανθίζουν, πουλιά αποδημητικά γυρίζουν και έντομα παντού τριγυρίζουν. (περισσότερα…)
Για τις δυο επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε με τα αποδημητικά πουλιά, ο ερχομός των οποίων σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης.
…τη φύση με χρώματα γεμίζουν. Δέντρα, κάμποι πρασινίζουν και τα λούλουδα παντού μυρίζουν.
Οι Απόκριες είναι η γιορτή που λατρεύουν τα παιδιά. Μεταμφιέσεις, όμορφες στολές, αποκριάτικες παραδόσεις, πάρτι και καρναβάλι είναι πράγματα που τα ξετρελαίνουν. (περισσότερα…)
Μπορεί λίγες μέρες πριν να είδαμε χιόνια, η αλήθεια είναι όμως ότι σιγά σιγά μας αποχαιρετά ο χειμώνας. Η αμυγδαλιά είναι το δέντρο που ανθίζει μες το κρύο, κι εκτός του ότι μας δίνει απλόχερα το χρήσιμο και θρεπτικό καρπό της, συμβολίζει την ομορφιά, την αγνότητα και την ελπίδα ότι «ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει»… (περισσότερα…)
Υπάρχει μια φράση του Άλμπερτ Αϊνστάιν που φανερώνει την μεγάλη αξία που έχουν τα παραμύθια για τα παιδιά.
“Αν θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε να γίνουν ακόμα πιο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια”.
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον αγαπημένο όλων των παιδιών, τον Άγιο Βασίλη.