e-Παραμυθούπολη

Τα Νέα μας

Εγγραφές 2022-2023

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 έχουν ξεκινήσει.

Νηπιαγωγείο

Οι εγγραφές παιδιών που θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο ξεκινούν στις 1 Μαρτίου 2022. Ως χρόνος λήξης των κανονικών εγγραφών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία ορίζεται η προηγούμενη της έναρξης των μαθημάτων ημερομηνία. 

Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται, για το νέο σχολικό έτος 2022-2023, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί

  • το 2017 (νήπια)
  • το 2018 (προνήπια)

Παιδικός Σταθμός

Οι εγγραφές παιδιών που θα φοιτήσουν στον παιδικό σταθμό έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι τέλος Ιουλίου και με την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα τμήματα διαμορφώνονται με βάση τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. Για τη σχολική χρονιά 2022-2023 τα παιδιά που εγγράφονται στον παιδικό σταθμό θα ενταχθούν στο:

  • Προ-προνηπιακό τμήμα (χρονολογία γέννησης 2019)
  • Μεταβρεφικό τμήμα (χρονολογία γέννησης 2020)

 

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών είναι:

α) Πιστοποιητικό γέννησης

β) Βεβαίωση παιδιάτρου (για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στον παιδικό σταθμό)

γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( για τα νήπια και τα προνήπια)

δ) Αντίτυπο βιβλιαρίου υγείας (εμβόλια)

Συμμετέχουμε και τη νέα σχολική χρονιά στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Διαδικτυακή ομαδική συνάντηση

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση με την παιδοψυχολόγο μας . Το θέμα για το οποίο θα συζητήσουμε είναι το εξής: “Η σταδιακή κοινωνικοποίηση των παιδιών, με την ένταξή τους σε ομάδες, σε προσχολική και σχολική ηλικία.”

Η σύσκεψη αυτή θα διαρκέσει μία ώρα και θα γίνει μέσω skype. Θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Επείγουσα ενημέρωση για κλείσιμο σχολείων και τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Όπως πιθανότατα έχετε ήδη ενημερωθεί, με απόφαση της περιφέρεις Αττικής και του δήμου Ηλιούπολης, αύριο Δευτέρα 24/1/2022 και μεθαύριο Τρίτη 25/1/2022, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η απόφαση αυτή σαφώς και δημιουργεί αναστάτωση σε όλους μας, σχολείο και γονείς, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις των φορέων στους οποίους υπαγόμαστε.

Όσον αφορά στο τμήμα του νηπιαγωγείου (νήπια -προνήπια) για τις δύο αυτές μέρες που θα είμαστε κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου παιδείας, θα γίνει τηλεκπαίδευση. Θα σας στείλουμε νέα ανακοίνωση με λεπτομέρειες.

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική για τα παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό, παρόλα αυτά θα αποσταλεί ηλεκτρονικά υλικό με το οποίο προαιρετικά μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε

Ατομικές συναντήσεις

Αγαπητοί γονείς.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι ατομικές συναντήσεις γονέων με την υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος του νηπιαγωγείου και την παιδοψυχολόγο. Σε αυτή τη συνάντηση θα ενημερωθείτε για την πορεία κι εξέλιξη του παιδιού σας στο χώρο του σχολείου κατά το πρώτο τρίμηνο παρουσίας του και συμμετοχής του στο πρόγραμμά μας.

Κάθε συνάντηση θα γίνει κατόπιν ραντεβού.

Σας ευχαριστούμε

Ατομικές συναντήσεις

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι ατομικές συναντήσεις γονέων με την υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος των προπρονηπίων και την παιδοψυχολόγο. Σε αυτή τη συνάντηση θα ενημερωθείτε για την πορεία κι εξέλιξη του παιδιού σας στο χώρο του σχολείου κατά το πρώτο τρίμηνο παρουσίας του και συμμετοχής του στο πρόγραμμά μας.

Κάθε συνάντηση θα γίνει κατόπιν ραντεβού.

Σας ευχαριστούμε

Εγγραφές 2021-2022

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 έχουν ξεκινήσει.

Νηπιαγωγείο

Οι εγγραφές παιδιών που θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο έχουν ξεκινήσει. Η διαδικασία εγγραφών συνεχίζεται μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .

Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται για το νέο σχολικό έτος 2021-2022, παιδιά που έχουν γεννηθεί

  • το 2016 (νήπια)
  • το 2017 (προνήπια)

Παιδικός Σταθμός

Οι εγγραφές παιδιών που θα φοιτήσουν στον παιδικό σταθμό έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι τέλος Ιουλίου, με την έναρξη και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα τμήματα διαμορφώνονται με βάση τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. Για τη σχολική χρονιά 2021-2022 τα παιδιά που εγγράφονται στον παιδικό σταθμό θα ενταχθούν στο:

  • Προ-προνηπιακό τμήμα (χρονολογία γέννησης 2018)
  • Μεταβρεφικό τμήμα (χρονολογία γέννησης 2019)

 

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών είναι:

α) Πιστοποιητικό γέννησης

β) Βεβαίωση παιδιάτρου (για τα παιδιά μέχρι 4 ετών)

γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( για τα νήπια και τα προνήπια)

δ) Αντίτυπο βιβλιαρίου υγείας (εμβόλια)

Συμμετέχουμε και τη νέα σχολική χρονιά στη Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” (πρόγραμμα ΕΣΠΑ)

Διαδικτυακή σύσκεψη με την παιδοψυχολόγο (τμήματα μεταβρεφικό-προπρονήπιο)

Αγαπητοί γονείς,

         Οι συνθήκες φέτος δυστυχώς δεν μας έχουν επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε εδώ στο χώρο του σχολείου μας τις ομαδικές συγκεντρώσεις με την παιδοψυχολόγο μας. Επειδή όπως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, εμείς θα πρέπει να βρούμε τρόπο να πραγματοποιούμε αυτές τις συζητήσεις  με την κα Καραπιπέρη, οι οποίες βασίζονται σε συγκεκριμένη κάθε φορά θεματολογία και δίνουν τη δυνατότητα να ακούμε από μια ειδικό πολλές πληροφορίες για διάφορα θέματα που πιθανά μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν. Ο μοναδικός λοιπόν τρόπος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η τεχνολογία και η χρήση της για την οργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης. Έτσι θα μπορούμε να πραγματοποιούμε τις συγκεντρώσεις μας, δίχως να υπάρχει η επαφή που δεν επιτρέπεται και χωρίς να χρειάζεται να μετακινούμαστε.

(περισσότερα…)

Οδηγίες ΕΟΔΥ
Αγαπητοί γονείς,
     Επειδή θεωρούμε ότι είναι καλό να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον COVID 19, σας επισυνάπτουμε  αρχεία που έχει στείλει ο ΕΟΔΥ τόσο για τους κανόνες  που πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε όσο και για το πως διαχειριζόμαστε ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα (και ως σχολικές μονάδες αλλά κι εσείς ως γονείς). Διαβάζοντας τις οδηγίες,σαφώς κατανοούμε ότι οι πληροφορίες μπορεί να είναι πολλές ή και να δημιουργούν άγχος σε κάποιους, όμως η ενημέρωση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να μπορούμε όλοι να ενεργούμε σωστά και να προστατευόμαστε.
Τηλεφωνική επικοινωνία με την παιδοψυχολόγο
Αγαπητοί γονείς,
     Όπως γνωρίζετε οι παλιότεροι αλλά κι έχετε ενημερωθεί οι νέοι γονείς, στο σχολείο μας-υπό κανονικές συνθήκες- μια φορά το μήνα γίνονται συγκεντρώσεις γονέων με την παιδοψυχολόγο μας κα Καραπιπέρη όπου συζητάμε διάφορα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των παιδιών. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε αυτή την Πέμπτη μια πρώτη συγκέντρωση με τους γονείς των παιδιών που για πρώτη φορά πηγαίνουν σχολείο και να μιλήσουμε για την προσαρμογή τους. Λίγο αργότερα θα γινόταν και οι συγκέντρωση για τα μεγαλύτερα παιδιά.

(περισσότερα…)

Επίσκεψη παιδιάτρου
Αγαπητοί γονείς,
      Σήμερα μας επισκέφτηκε, για πρώτη φορά την φετινή σχολική χρονιά, η παιδίατρος μας κα Αλεξία Χαμάντ Ελχάμ. Η παιδίατρος μας είναι επιμελήτρια στην Ευρωκλινική Παίδων κι έχει ιδιωτικό ιατρείο στα Πατήσια.
       Θα έρχεται μία φορά κάθε μήνα και θα εξετάζει τα παιδιά. Οι παρατηρήσεις της ή τυχόν ευρήματα θα σημειώνονται σε ειδικό έντυπο το οποίο θα μπαίνει στον ατομικό φάκελο του παιδιού. Εσείς θα λαμβάνετε αυτό το έντυπο σε μορφή φωτογραφίας στο viber. Αν θέλετε να ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά με την εξέταση της γιατρού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή μπορείτε να καλέσετε και την ίδια (το τηλέφωνό της αναγράφεται στο έντυπο που σας στέλνουμε).
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com