e-Παραμυθούπολη

Εικόνες

“Γράμμα για τα παιδιά”

Αγαπημένα μας παιδιά,

Πρώτα από όλα ευχόμαστε να είστε καλά.

Ο μπαμπάς και η μαμά σίγουρα σας έχουν εξηγήσει πως για λίγο καιρό θα χρειαστεί να μείνετε μέσα στο σπίτι και να μην κάνετε ότι μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να κάνετε κάθε μέρα.

(περισσότερα…)

Εγγραφές 2022-2023

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 έχουν ξεκινήσει.

Νηπιαγωγείο

Οι εγγραφές παιδιών που θα φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο ξεκινούν στις 1 Μαρτίου 2022. Ως χρόνος λήξης των κανονικών εγγραφών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία ορίζεται η προηγούμενη της έναρξης των μαθημάτων ημερομηνία. 

Στο νηπιαγωγείο εγγράφονται, για το νέο σχολικό έτος 2022-2023, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί

  • το 2017 (νήπια)
  • το 2018 (προνήπια)

Παιδικός Σταθμός

Οι εγγραφές παιδιών που θα φοιτήσουν στον παιδικό σταθμό έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι τέλος Ιουλίου και με την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα τμήματα διαμορφώνονται με βάση τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. Για τη σχολική χρονιά 2022-2023 τα παιδιά που εγγράφονται στον παιδικό σταθμό θα ενταχθούν στο:

  • Προ-προνηπιακό τμήμα (χρονολογία γέννησης 2019)
  • Μεταβρεφικό τμήμα (χρονολογία γέννησης 2020)

 

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών είναι:

α) Πιστοποιητικό γέννησης

β) Βεβαίωση παιδιάτρου (για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στον παιδικό σταθμό)

γ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( για τα νήπια και τα προνήπια)

δ) Αντίτυπο βιβλιαρίου υγείας (εμβόλια)

Συμμετέχουμε και τη νέα σχολική χρονιά στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Διαδικτυακή ομαδική συνάντηση

Αγαπητοί γονείς,

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση με την παιδοψυχολόγο μας . Το θέμα για το οποίο θα συζητήσουμε είναι το εξής: “Η σταδιακή κοινωνικοποίηση των παιδιών, με την ένταξή τους σε ομάδες, σε προσχολική και σχολική ηλικία.”

Η σύσκεψη αυτή θα διαρκέσει μία ώρα και θα γίνει μέσω skype. Θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Επείγουσα ενημέρωση για κλείσιμο σχολείων και τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Όπως πιθανότατα έχετε ήδη ενημερωθεί, με απόφαση της περιφέρεις Αττικής και του δήμου Ηλιούπολης, αύριο Δευτέρα 24/1/2022 και μεθαύριο Τρίτη 25/1/2022, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η απόφαση αυτή σαφώς και δημιουργεί αναστάτωση σε όλους μας, σχολείο και γονείς, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις αποφάσεις των φορέων στους οποίους υπαγόμαστε.

Όσον αφορά στο τμήμα του νηπιαγωγείου (νήπια -προνήπια) για τις δύο αυτές μέρες που θα είμαστε κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου παιδείας, θα γίνει τηλεκπαίδευση. Θα σας στείλουμε νέα ανακοίνωση με λεπτομέρειες.

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική για τα παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό, παρόλα αυτά θα αποσταλεί ηλεκτρονικά υλικό με το οποίο προαιρετικά μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά στο σπίτι.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε

Ατομικές συναντήσεις

Αγαπητοί γονείς.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι ατομικές συναντήσεις γονέων με την υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος του νηπιαγωγείου και την παιδοψυχολόγο. Σε αυτή τη συνάντηση θα ενημερωθείτε για την πορεία κι εξέλιξη του παιδιού σας στο χώρο του σχολείου κατά το πρώτο τρίμηνο παρουσίας του και συμμετοχής του στο πρόγραμμά μας.

Κάθε συνάντηση θα γίνει κατόπιν ραντεβού.

Σας ευχαριστούμε

Ατομικές συναντήσεις

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι ατομικές συναντήσεις γονέων με την υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος των προπρονηπίων και την παιδοψυχολόγο. Σε αυτή τη συνάντηση θα ενημερωθείτε για την πορεία κι εξέλιξη του παιδιού σας στο χώρο του σχολείου κατά το πρώτο τρίμηνο παρουσίας του και συμμετοχής του στο πρόγραμμά μας.

Κάθε συνάντηση θα γίνει κατόπιν ραντεβού.

Σας ευχαριστούμε

ΠΑΣΧΑ

                                                                   Νάτη η λαμπρή με τα λουλούδια, κόψτε παιδιά την πασχαλιά,                                                                    κι όλα με χαρές και με τραγούδια, τρέξετε ν᾿ αλλάξουμε φιλιά (περισσότερα…)

ΣΑΝ ΝΑ ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ!

Βλέπω… ακούω… και γεύομαι… την Άνοιξη (περισσότερα…)

ΕΝΤΟΜΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΖΟΥΝ…

H φύση την άνοιξη αλλάζει. Λουλούδια ανθίζουν, πουλιά αποδημητικά γυρίζουν και έντομα παντού τριγυρίζουν. (περισσότερα…)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

                                                                               Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη.                                                                                                                                                                        Δώσ ’ της κλώτσο να κυλήσει                                                                                              παραμύθι ν’ αρχινήσει … (περισσότερα…)

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ

Για τις δυο επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε με τα αποδημητικά πουλιά, ο ερχομός των οποίων σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης.

(περισσότερα…)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com